Skip to main content

Moederkring

Wat een belangstelling tijdens de aflopen avond van de Moederkring! Met zo’n zestig – jongere en oudere – vrouwen luisterden we naar de lezing van Carolien Luitjes over de Bijbelse kijk op schoonheid en kleding. Is dit nu een onderwerp dat zoveel aandacht moet krijgen? De Bijbel legt toch de nadruk op juist ínnerlijke schoonheid? Carolien nam ons mee in de diversiteit, schoonheid en veelkleurigheid in de schepping, waardoor de grootheid van de Schepper zichtbaar wordt. Wij zijn naar Zijn beeld geschapen en ieder mens is uniek. Hoewel na de zondeval kleding allereerst de functie heeft gekregen om ons te bedekken, mag ook in kleding de grootheid van onze Schepper naar voren komen. Calvijn noemt kleding één van de gaven van God en zei eens dat we met kleding de vreugde tot uitdrukking kunnen brengen van het dienen van Hem. Na de pauze was er een meer praktisch deel. Bij elke uniek persoon passen eigen kleuren, modellen, stijlen, etc. Je mag jezelf zo kleden dat je jezelf niet naar beneden haalt, maar dat je Schepper hierdoor geëerd wordt. We kijken terug op een boeiende avond!

De volgende Moederkring is op donderdagmorgen 31 mei. Dan zal mw. H. Folmer-De Ruiter met ons nadenken over ‘Loslaten en vasthouden, van kapitein naar coach’.

Tussendoor hebben we nog een ontspannende activiteit gepland op donderdagavond 18 april. Verdere informatie volgt nog. Noteer deze data alvast in jullie agenda!

Hartelijke groet,

Gerdien, Hanneke, Karin, Marina, Marjolein, Marlies